Zoeken
  • Rika Jacobs

Under the mask campaign

Op Instagram lanceerde een gepassioneerde collega een campagne om bewustzijn te creëren voor mentale gezondheid. Met de maskers die onze gezichten regelmatig bedekken op openbare plekken, zou je haast vergeten dat er achter elk masker iemand schuilt met een eigen verhaal. In plaats van mentale gezondheid mee te laten verdwijnen achter deze kapjes, zorgt deze collega ervoor dat we de taboe op mentale problemen verder blijven doorbreken door het thema nog eens op tafel te smijten (of op Instagram, anno 2020).


Iedereen kan zijn eigen 'struggle' kwijt op haar pagina op een heel laagdrempelige manier. Hoe? Het is simpel. Je zendt een foto van jezelf met een mondmasker op. Dit vul je aan met een zin die verwijst naar iets waar je op mentaal vlak mee zat of nog steeds zit. Je wordt vervolgens getekend op basis van de verstuurde foto waarna deze tekening samen met de zin die je hebt verzonden op de pagina van de campagne belandt.


Dit is één van de prachtige voorbeelden van personen die zich kwetsbaar hebben durven op- en openstellen.'Onder het masker, heeft ze het moeilijk met het gevoel dat haar leven niet van haar is.'
Wuif zelf taboe nog maar eens gedag door een kijkje te nemen op de Instagrampagina van 'Under the Mask' met nog vele andere voorbeelden gegrepen uit het echte leven.

Deze pagina schenkt je door middel van een 'sneaky peek' in anderen hun hersenkronkels opluchting, herkenbaarheid en verbondenheid.


https://www.instagram.com/underthemaskcampaign/

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven